SET IMMUNE BOOSTER

Tahukah Anda, Mengamalkan Madu, Minyak Zaitun & Minyak Habbatus Sauda Mampu Meningkatkan Sistem Imun Badan?

Tahukah Anda, Mengamalkan Madu, Minyak Zaitun & Minyak Habbatus Sauda Mampu Meningkatkan Sistem Imun Badan?

Gabungan makanan tambahan ini (madu, minyak zaitun, minyak habbatus sauda) kaya dengan pelbagai sumber baik untuk tubuh badan seperti Antioksida Hydroxytyrosol, Thymoquinone, Flavonoids, Vitamin C, Vitamin A, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin K, Omega-3, Omega-6 dan banyak lagi.

Gabungan makanan tambahan ini (madu, minyak zaitun, minyak habbatus sauda) kaya dengan pelbagai sumber baik untuk tubuh badan seperti Antioksida Hydroxytyrosol, Thymoquinone, Flavonoids, Vitamin C, Vitamin A, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin K, Omega-3, Omega-6 dan banyak lagi.

Produk yang Memenuhi Piawaian serta Pengiktirafan oleh Badan Kerajaan dan Antarabangsa.

  • Penting Ke?

Sistem imun badan mempunyai peranan penting untuk melindungi anda dari sebarang virus, bakteria dan perubahan sel yang boleh membuat anda sakit. Ia terdiri dari pelbagai organ, sel dan protein.

  • Kenapa Imun Lemah?

Sistem imun badan akan mula lemah apabila anda tidak menjalani kehidupan yang sihat. Tidak jaga makan dan tidak bersenam. Ada kajian menunjukkan, stress juga boleh melemahkan sistem imun anda.

  • Tindak Balas Badan?

Anda akan jatuh sakit ketika sistem imun mula lemah dan tidak dapat melawan bakteria yang lebih agresif. Selsema adalah salah satu tindak balas sistem imun terhadap bakteria yang menyerang tubuh.

Set Kombinasi Tiga ‘Superfood’ Untuk Kesihatan Anda

Set Kombinasi Tiga ‘Superfood’ Untuk Kesihatan Anda

Madu, minyak zaitun & minyak sauda telah diamalkan dari generasi ke generasi kerana mempunyai pelbagai khasiat untuk kehidupan seharian.

Madu, minyak zaitun & minyak sauda telah diamalkan dari generasi ke generasi kerana mempunyai pelbagai khasiat untuk kehidupan seharian.

Minyak Zaitun Extra-Virgin

Perahan pertama dari sebuah ladang bersejarah sejak 1799 yang diwarisi dari generasi ke generasi di Turki. Organik, tuaian awal & perahan sejuk.

Madu Bunga Habbatus Sauda

Penghasilan madu asli dari ladang ternakan lebah di Turki. Lebah menghisap nektar bunga Habbatus Sauda yang tumbuh liar di kawasan pergunungan.

Minyak Habbatus Sauda

Perahan minyak di Turki dari bijian Habbatus Sauda segar. Tanpa sebarang campuran pewarna, bahan pengawet, pengganti rasa atau minyak lain.

Bagaimana Cara Optimum Mengamalkan Set Immune Booster Sihaté?

Minum segelas air masak (250 ml) biasa atau suam dengan campuran sesudu besar madu, sesudu besar minyak zaitun extra-virgin dan dua semburan minyak habbatus sauda. Amalkan dua kali sehari pada waktu pagi dan malam. Insya-Allah ada perubahan.

Dr. Wan Nasyrudin Wan Abdullah,
Pensyarah Kanan Tafsir, Mukjizat Sains al-Quran & Pemakanan Sunnah, UKM. Penulis buku Indahnya Pemakanan & Perubatan Islam.

1001 Manfaat Yang Bakal Anda Perolehi

Madu, minyak zaitun & minyak habbatus sauda telah terbukti secara saintifik mampu memberikan pelbagai kelebihan untuk tubuh badan anda. Antaranya adalah seperti dibawah:

Minyak zaitun mengandungi 73% lemak mono tidak tepu (MUFA) yang memberikan pelbagai kelebihan seperti mengurangkan keradangan. [Rujukan]

Minyak zaitun kaya dengan kandungan Antioksida Hydroxytyrosol yang boleh mengurangkan risiko anda terkena penyakit kronik. [Rujukan]

Bahan aktif terutamanya Thymoquinone yang terdapat dalam minyak habbatus sauda bersifat anti-radang yang sangat efektif. [Rujukan]

Minyak habbatus sauda adalah penguat imunisasi badan secara semula jadi dan memberikan perlindungan terhadap ancaman penyakit. [Rujukan]

Mengikut beberapa kajian, minyak habbatus sauda dapat melancarkan pengaliran darah pada organ yang berlainan. [Rujukan]

Pengambilan dua sudu sehari minyak zaitun mampu mengurangkan tekanan darah. [Rujukan]

Kandungan antioksida di dalam minyak zaitun secara biologinya dapat menurunkan risiko anda terkena penyakit jantung. [Rujukan]

Kajian terhadap 140,000 individu, mereka yang mengamalkan minyak zaitun mempunyai risiko yang rendah untuk terkena stroke[Rujukan]

Pengambilan minyak zaitun yang banyak dalam diet Mediterranean mengurangkan risiko kanser payudara sebanyak 62%. [Rujukan]

Banyak kajian telah melaporkan bahawa ramuan minyak habbatus sauda iaitu Thymoquinone mempunyai aktiviti anti-kanser. [Rujukan]

Dalam satu kajian, diet Mediterranean dengan minyak zaitun dapat mengurangkan 40% risiko terkena diabtes tahap 2. [Rujukan]

Dalam satu kajian selama tiga tahun, individu yang melakukan diet Mediterranean dengan minyak zaitun, mengalami penurunan berat badan. [Rujukan]

Jenama Pilihan Ribuan Pengguna di Malaysia

4.5 dari 5 pengguna telah merasai perubahan yang positif menggunakan produk keluaran Sihaté. Sebahagian dari mereka sudi berkongsi pengalaman.

“Anak saya kena kanser thyroid dan telah melakukan pembedahan. Setelah pembedahan, ia kembali bengkak. Jadi saya cuba berikan minyak sauda kepada anak saya, alhamdulillah bengkak beransur-ansur surut.”

Pn Norsiati Yaacub
“Dalam setiap kotak juga ada dimasukkan hasil ujian makmal untuk SETIAP BATCH untuk meyakinkan pengguna dengan keaslian dan kualiti produk. Ada juga tip penggunaan dan sijil status organik. Padu.”

En Alimuddin Zafrullah
“Saya orderkan untuk makcik saya. Alhamdulillah sejak consume, makcik saya kurang sakit badan dan jarang demam. Makcik ada asma tapi alhamdulillah dah jarang kena asma. Makcik continue consume.”

Pn Arifah Fahiah
“Saya amalkan minum 2 sudu minyak zaitun Sihaté sejak bulan lepas (1 sudu pagi dan malam) kerana tekanan darah sedikit tinggi. Selepas sebulan amalkan, bacaan tekanan darah turun ke paras normal.”

En Wan Syazwan
“Pengalaman bersama pasukan Tib Safarjal dan Sihaté di Turki memberikan satu dimensi yang sangat berbeza. Ekosistem mereka sangat baik dan memenuhi piawaian dunia untuk menghasilkan produk terbaik. Saya sendiri mengamalkan produk keluaran Sihaté setiap hari kerana yakin dengan keaslian produk mereka.”

Dr. Wan Nasyrudin Wan Abdullah, Pensyarah Kanan Tafsir, Mukjizat Sains al-Quran & Pemakanan Sunnah, UKM. Penulis buku Indahnya Pemakanan & Perubatan Islam.

MAKANAN TAMBAHAN BUKAN UBAT: Ia adalah makanan yang boleh diamalkan di dalam kehidupan seharian. Hasil mengamalkan makanan tambahan adalah pelbagai dan berbeza mengikut individu. Ia bergantung terhadap cara penggunaan, gaya hidup dan sebagainya.

“Certificate of Analysis atau COA adalah dokumen yang menyatakan hasil pengujian kualiti sesuatu produk, yang telah memenuhi spesifikasi tertentu. Pada umumnya, COA digunakan untuk menyatakan hasil pengujian kualiti produk kimia, farmasi dan makanan atau minuman.”

Certificate of Analysis (COA)

Jaminan Produk Yang Selamat & Berkualiti Tinggi

Tib Safarjal berganding bahu bersama Sihaté untuk membantu anda sekeluarga agar lebih sihat dengan mengamalkan makanan tambahan yang terbukti secara saintifik.

Dapatkan Set Immune Booster Premium Sihaté Sekarang!

Madu, minyak zaitun & minyak habbatus sauda terbukti secara saintifik mampu meningkatkan imunisasi badan anda. Makanan tambahan ini kaya dengan pelbagai sumber baik untuk tubuh badan seperti Antioksida Hydroxytyrosol, Thymoquinone, Flavonoids, Vitamin C, Vitamin A, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin K, Omega-3, Omega-6 dan banyak lagi.

MAKANAN TAMBAHAN BUKAN UBAT: Ia adalah makanan yang boleh diamalkan di dalam kehidupan seharian. Hasil mengamalkan makanan tambahan adalah pelbagai dan berbeza mengikut individu. Ia bergantung terhadap cara penggunaan, gaya hidup dan sebagainya.

Soalan-Soalan Lazim (FAQ)

Berikut adalah persoalan yang sering diajukan berkaitan Set Immune Booster Sihaté.

Set Immune Booster Sihaté BUKAN ubat. Ia adalah kombinasi tiga produk makanan tambahan iaitu madu, minyak zaitun extra-virgin dan minyak habbatus sauda. Ketiga-tiga produk ini secara saintifik terbukti mempunyai bahan khusus untuk meningkatkan sistem imun badan mereka yang mengamalkannya. Insya-Allah sistem imun yang kuat akan melindungi tubuh badan dari sebarang bakteria dan virus yang menyebabkan kita sakit. Namun, ia perlulah disertakan dengan gaya hidup yang sihat.

Ya. Kesemua produk di dalam Set Immune Booster ini adalah asli dan organik tanpa sebarang campuran pewarna, pengawet dan bahan-bahan lain. Alhamdulillah, semua produk-produk ini mempunyai analisa makmal di Malaysia dan Turki untuk membuktikan keaslianya. Berikut adalah sijil akuan bagi Madu Bunga Habbatus Sauda, Minyak Zaitun Extra-Virgin dan Minyak Habbatus Sauda.

Terdapat pelbagai saranan cara pengambilan makanan tambahan ini bergantung terhadap apakah objektif yang ingin dicapai oleh individu. Secara umum anda boleh mengambil dua sudu madu, dua sudu minyak zaitun dan dua semburan minyak habbatus sauda setiap hari. Namun, berdasarkan kajian serta amatan Dr. Wan Nasyrudin, beliau menyarankan agar minum segelas air masak (250 ml) biasa atau suam dengan campuran sesudu besar madu, sesudu besar minyak zaitun extra-virgin dan dua semburan minyak habbatus sauda. Amalkan dua kali sehari pada waktu pagi dan malam.

Ia bergantung terhadap bagaimana anda menggunakannya. Jika diamalkan dua sudu besar madu, dua sudu besar minyak zaitun dan empat semburan minyak sauda setiap hari, Insya-Allah ia boleh bertahan sehingga 30 hari.

Menerusi Set Immune Booster ini adalah jauh lebih murah berbanding jika anda membeli madu, minyak zaitun dan minyak habbatus sauda secara berasingan. Harga sebenar ialah RM287 dan Set Immune Booster pula dijual dengan harga RM261 sahaja. Potongan RM26 diberikan agar lebih ramai orang diluar sana dapat merasai sendiri produk-produk makanan tambahan yang berkualiti tinggi untuk seisi keluarga.